Son dakika haberleri.

Son Dakika

Post Top Ad

Reklam Alanı

Perşembe, Haziran 16, 2022

Gözler Asgari Ücret zammına çevrildi! Asgari Ücrete Temmuz'da zam gelecek mi son gelişmeler neler?

Gözler Asgari Ücret zammına çevrildi! Asgari Ücrete Temmuz'da zam gelecek mi son gelişmeler neler?

Asgari Ücret zammına ilişkin hemen her gün İktidar cephesinden açıklama geliyor. Gündemi şu sıralar en fazla meşgul eden başlıklar arasında Asgari Ücret zammı geliyor. Temmuz ayında ilave bir zam bekleyen milyonlarca çalışanı umutlandıran ve beklentileri arttıran açıklamalar peş peşe geliyor. Peki Asgari Ücrete ilave ek bir zam gelecek mi?


Asgari Ücret zammı konusunda araştırmalar sıklaştı. İktidar cephesinden peş peşe açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün ise Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücret konusunda soruları yanıtladı. Artan enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle 2022 yılı başında yapılan rekor zammı Temmuz ayında eridi. Binlerce çalışan Temmuz ayında maaşlarına ilave zam yapılmasını bekliyor. İşte Asgari Ücret konusunda son gelişme ve beklentiler...


NUMAN KURTULMUŞ'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Temmuz ayında emeklilerimizin, çalışanlarımızın gelirlerinin artırılması, asgari ücretle ilgili çalışmalar bakanlığımızın önündedir. Çalışmalar yapılıyor inşallah temmuz ayıyla birlikte sabit gelirlinin alım gücünü artıracak bir dokunuş yapılacaktır. Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır.


VEDAT BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır'' şeklinde konuştu.


2022 ASGARİ ÜCRETE İLAVE ZAM GELECEK Mİ?

2022 Asgari Ücrete geçtiğimiz yıl Aralık ayı sonunda son yılların en yüksek zammı yapılmış ve asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruştan 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Artan enflasyon verileri ile birlikte yapılan % 50'lik artış alım gücü anlamında asgari ücretli çalışanı zor duruma sokmuştu. Konuya dair iktidar cephesinden yapılan açıklamalar Temmuz ayında asgari ücrete ilave bir zammın yapılacağını gösteriyor. Tüm açıklamalar çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz yönünde olduğu için Asgari Ücrete temmuz ayında ilave bir zam bekleniyor 

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'in açıklaması ekonomistler tarafından şu şekilde yorumlandı. Brüt 5 bin 4 lira olan asgari ücretten kesilen SGK primi ve İşsizlik Sigortası priminin toplamı olan 750,60 liralık kesintinin yıl sonuna kadar devlet tarafından karşılanıp brüt asgari ücretin net asgari ücrete dönüşerek 5.004 lira olarak uygulanması olarak yorumlandı. Bu da mevcut asgari ücrete 750 liralık ilave bir zammın yapılacağı anlamına geliyor.

Haber Tarihi: 16 Haziran 2022
Kaynak
Milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot